ÚJRAKEZDÉSIklad utáni újrakezdés:


Mikor eladtuk ikladi házunkat a dúcokkal együtt, fel kellett számolnom az ottani galambállományomat is abban a reményben, hogy a galambászatot rövid időn belül tudom folytatni. A V/D Pol és H. Peters galambokból álló csapatot felszámoltam, több galambot elajándékoztam, néhányat pedig eladtam, vagyis nem maradt semmim.

Ikladi dúcok
Ikladi dúcok

A következő két évben egy újrakezdő galambásszal közösen dolgoztunk az új állománya kialakításán, a gödöllői dúcok tervezésén és a tenyészgalambok beszerzésén. A galambok a világ élvonalbeli tenyésztőitől kerültek Gödöllőre. Alapvetően Gerard Koopmantól, Marcel Sangerstől, Ludo Claessenstől, Raymond Hermestől és más nagyságoktól érkezett a tenyészanyag java.
A közös munkát követően kölcsönkaptam eredeti, remek származású, Koopman és Sangers galambokat, amelyek tenyészértékére alapozva kialakíthattam új állományomat. Így került hozzám többek között az Orleansból NPO I. díjas Safira édestestvére, akit Nagyvilágosnak neveztem el. Ő a Zoon Kleine Dirk x Imca pártól született.

Safira
Safira
Nagyvilágos szülei
Nagyvilágos szülei

Nagyvilágost a szezon végén hoztam el és még az ősszel gyűrűztem tőle két fiatalt, majd a következő évben még többet. Ugyancsak kölcsönkaptam Gerard Koopman világhírű galambjainak egy-egy fiát is – Zoon Anneliest és Zoon Vitát, valamint a Superbreeder négy unokáját is.

Zoon Anneliest
Zoon Anneliest
Zoon Vita
Zoon Vita
Superbreeder
Superbreeder

A fentiek mellé kaptam ajándékba is galambokat: két hímet, a csodás Magic Man és Miss Dynamit leszármazottait. Ezek a galambok már elég esélyt adtak arra, hogy belőlük a későbbiek folyamán egy hatékony versenyző állományt alakíthassak ki Szentmártonkátán az új dúcban11.

MagicMan
Magic Man
Miss Dynamit
Miss Dynamit